Bölümden Haberler

Adıyaman Üniversitesi Diploması, Avrupa Üniversitesi Diploması İle Denk

24.2.2014

“Dünya Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla yürüyen Üniversitemiz, “Diploma Eki Etiketi” Almaya Hak Kazandı.

Diploma Eki Etiketi almaya hak kazanan yükseköğretim kurumlarının belgeleri, Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen bir törenle üniversite rektörlerine takdim edildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi, yükseköğretim kurumlarının 2013 başvurularının değerlendirilmesini tamamladı ve 36 üniversiteye Diploma Eki Etiketi verdi.

Avrupa Komisyonu’nun diploma eki uygulamalarını mükemmellik düzeyinde hayata geçiren Avrupa Üniversitelerine vermiş olduğu “Diploma Eki Etiketi” ödülü için Üniversitemizin daha önce yapmış olduğu başvurusu, Komisyon’un yaptığı değerlendirme sonucunda kabul edilmiş ve Üniversitemiz Diploma Eki Etiketi almaya layık görülmüştü.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban H. ÇALIŞ, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş GÜNAY, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut KAMİLOĞLU ve AB Delegasyonu 1. Müsteşar’ı Mr. François BEGEOT’un da katıldığı Diploma Eki Etiketi Takdim Töreninde, Üniversitemiz, diğer yükseköğretim kurumları ile birlikte Diploma Eki Etiketi Belgesini aldı. Belge, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye teslim edildi.